Bijna geen huis is hetzelfde

Wijdelande is ontworpen door niemand minder dan Ton Mulleners van Mulleners + Mulleners Architecten. Met plezier liet hij zich binnen de gestelde kaders inspireren om hier iets bijzonders van te maken. Ton legt uit hoe.

“Er lag een duidelijke wens om diversiteit te creëren. Hierdoor ontstaan er als het ware verschillende buurtjes binnen een grote nieuwbouwwijk. Dat zorgt voor herkenning. Natuurlijk hebben we ervoor gezorgd dat de buurten niet ‘vloeken’. De overgangen zijn vloeiend en samen vormen ze een mooi geheel. Ik zeg altijd: een kind moeten kunnen uitleggen waar hij woont. Bij deze ‘eigen’ plekken horen ook leuke pleintjes en groene veldjes en ook die zie je terug in Wijdelande. Dit is zo’n project dat klopt!”

Mijn inspiratiebron

“Als je hier straks rondloopt, zie je huizen die hun ontwerp ontlenen aan de typisch jarendertigvilla’s waarin je het signatuur van Frank Lloyd Wright terugziet. Grote overstekken en een tijdloos mooie vorm. Ook ontleende ik mijn inspiratie aan de ouderwetse doktersvilla’s en landhuizen: je kent wel die chaletstijl met overstekken die door consoles ondersteund worden. Tot slot zijn er wat eigentijdsere woningen met langskappen die in hoogte van elkaar verspringen. Als je dan ook nog bedenkt dat de kleur van de gevel wisselt, zouden we kunnen stellen dat geen huis hetzelfde is in Wijdelande.”

Voor elk wat wils

“De grote diversiteit verlevendigt niet alleen het straatbeeld. Het maakt ook dat je als koper wat te kiezen hebt. Want achter de gevarieerde gevels gaan steeds andere huizen schuil. De grootte, positie van de entree, verbijzonderingen en indeling maken dat Wijdelande voor elk wat wils biedt.”

 

Over dit bericht

  • Geplaatst op 14 November 2018
Terug naar het nieuws Ik heb belangstelling

Beelden van

Mogen wij jou op de hoogte houden?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang alle nieuwe updates