Inschrijven & Loting

De inschrijftermijn is gesloten. Binnenkort zal de loting plaatsvinden en worden de optanten en reservekandidaten hiervan op de hoogte gebracht.

Lotingsprocedure

Nadat de inschrijfperiode is gesloten checken we of alle formulieren compleet ingevuld zijn en wordt er gekeken naar financiële haalbaarheid. Vervolgens verdelen we de inschrijvers in 2 groepen: Groep A: deelnemers aan de woonworkshop en Groep B: inschrijvers die niet hebben deelgenomen aan de woonworkshop. Vervolgens wordt er door middel van notariële loting toegewezen. De projectnotaris zal deze loting verrichten. Krijg je een woning toegewezen dan neemt één van de betrokken makelaars contact met je op om een eerste gesprek in te plannen. De overige kandidaten ontvangen een email waarin staat dat ze voor nu geen woning toegewezen krijgen. Inhoudelijk wordt er niet over de uitslag gecorrespondeerd.

Verkoopgesprekken

Op het moment dat je hoort dat je een woning toegewezen hebt gekregen, wordt er zo spoedig een eerste gesprek ingepland met de desbetreffende makelaar. Tijdens dit eerste gesprek wordt allereerst de financiële situatie nader bekeken, om te checken of de aankoop van de woning financieel haalbaar is. Tevens neemt de makelaar het proces van de aankoop van de woning met je door en samen werpen jullie een eerste blik op de (concept)contractstukken. Na dit gesprek ontvang je een inlogcode voor Home Studio’s waar je alle informatie over je woning, de kopers opties en het vervolgproces terug kan vinden. (zoals de verkooptekeningen en technische omschrijving). Aan de hand van deze informatie kun je een weloverwogen besluit nemen of je overgaat tot aankoop.

Tekenafspraken

Na dit verkoopgesprek wordt de tekenafspraak ingepland. Het is goed om te weten dat je na het ondertekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst nog twee maanden de tijd hebt om de financiering te regelen.

We wensen je veel plezier & succes met het kiezen van jouw ideale huis!

Het woningaanbod

Mogen wij jou op de hoogte houden?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang alle nieuwe updates