Lotingsprocedure

In project Wijdelande wordt gebruik gemaakt van een lotingsprocedure. Hieronder staat deze uitgelegd:

 1. Er zijn twee (digitale) lotingsgroepen: A: participanten woonworkshop en B: overige geïnteresseerden.
 2. Als eerste wordt er geloot met alle personen uit groep A (wanneer ze zich ingeschreven hebben)
 3. Er wordt geloot op de eerste 20 voorkeuren die een persoon heeft opgegeven.
 4. Is er maar 1 kandidaat met een 1e voorkeur voor een bepaald bouwnummer, dan wordt dat bouwnummer aan die persoon toegewezen.  Deze kandidaat gaat voor op de inschrijvers met een tweede voorkeur voor dat bouwnummer.
 5. Zijn er meerdere kandidaten met een 1e voorkeur voor een bouwnummer, dan wordt toegewezen op basis van de notariële lotingslijst waarbij een laag/gunstig notarieel lotnummer voorgaat op een hoger/minder gunstig notarieel lotnummer.
 6. Als er geen kandidaten meer zijn met een 1e voorkeur voor een bouwnummer, wordt er gekeken naar kandidaten met een 2de voorkeur voor een bouwnummer. Etc. etc.
 7. Indien er na alle voorkeuren nog woningen beschikbaar zijn wordt gekeken naar het woningtype waar de voorkeur naar uitging om zoveel mogelijk woningen toe te wijzen aan Groep A.
 8. Voor de bouwnummers die vrij zijn na de loting van Groep A wordt er onder dezelfde omstandigheden geloot voor de geïnteresseerden in groep B.
 9. De kandidaten aan wie een bouwnummer is toegewezen ontvangen hierover een e-mail en worden door de makelaars benaderd voor het maken van een afspraak op het kantoor van een van de verkopend makelaars.
 10. Alle kandidaten aan wie geen bouwnummer kan worden toegewezen ontvangen via email bericht dat zij reserve kandidaat zijn. Inhoudelijk wordt er niet over de uitslag gecorrespondeerd.
 11. Als een kandidaat afziet van het toegewezen bouwnummer vervalt zijn notariële lotnummer.

Het woningaanbod

Mogen wij jou op de hoogte houden?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang alle nieuwe updates