Uithoorn en omgeving

Uithoorn en omgeving

Wijdelande ligt aan de rand van Uithoorn in nieuwbouwwijk Legmeer-West. Nou ja, nieuw. Nee, dat is de wijk al lang niet meer. Er wordt volop geleefd en met de voltooiing van deze laatste ontwikkeling is de wijk af.

Genieten van het buitenleven in Wijdelande

Wat is het hier mooi in de omgeving! Geniet op en rond het water van de Westeinderplassen, de Vinkeveense Plassen en natuurgebied Zijdelmeer. Die laatste vind je midden in Uithoorn en dat betekent dat je er vanaf Wijdelande op de fiets naartoe kunt. Ook leuk is het Libellebos. Lekker ruig en dus alle ruimte voor avontuur.

De rijkdom van Uithoorn

Uithoorn maakt onderdeel uit van de Stelling van Amsterdam. Ken je het Fort bij Uithoorn al? En wist je dat door de aanleg van het Amstel-Drechtkanaal de Amstel ook langs Uithoorn loopt? Na de vernieuwing is de waterlijn nog mooier geworden. Ga wandelen of fietsen langs de vernieuwde waterlijn en pak een terrasje op het Marktplein of de Wilhelminakade.

Uithoorn is goed voorzien

De voorzieningen zijn goed in Uithoorn. Winkelen doe je op het Zijdelwaardplein, waar je in 6 minuten naartoe fietst. Het Amstelplein ligt ietsje verder weg, aan de Amstel. Basisscholen zijn er in de wijk en ook voor voortgezet onderwijs hoeven de kids Uithoorn niet uit. Verder is het echt de moeite om eens te kijken bij Fort aan de Drecht en de Thameskerk. Twee multifunctionele accommodaties waar altijd wat leuks te doen is.

Bereikbaar Uithoorn

Uithoorn ligt heel centraal in Nederland tussen Utrecht, Haarlem en Amsterdam. Je woont hier tussen de A2 en de A4 en die bereik je snel via de goede uitvalswegen. Zeker als je in Wijdelande woont. De Amsteltram stopt trouwens straks om de hoek, waardoor je zo in Amstelveen en Amsterdam bent. Handig voor werk of als je een avondje uit wilt. Laat die auto maar staan.

Beelden van Uithoorn

Waar ligt WIJDELANDE?

Mogen wij jou op de hoogte houden?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang alle nieuwe updates